Om vår data
Om vår data

Intelligent matdata

På FoodFacts omvandlar vi vanlig branschdata till intelligent matdata tack vare vår AI och algoritmer.

Vi börjar med att tolka och indexera varje enskild produkt ned till ingrediensnivå. Vi validerar sedan och tilldelar taggar som vegansk, halal, lågsocker eller till och med anpassade taggar. Sedan automatiserar vi beräkningar och kombinerar det med andra offentliga och vetenskapliga datakällor för att skapa nya robusta datapunkter.

Vi samarbetar med hälso- och hållbarhetsexperter på deras områden för att bygga och validera våra metoder. Dessa nya intelligenta data på vår molnplattform kan sedan användas för att driva bättre affärsbeslut och möjliggöra bättre matkonsumtion.

FoodFacts egenutvecklade algoritmer och AI

FoodFacts algoritmer inkluderar: tolkning och indexering av ingredienser, uppskattning av volym, användning av ingredienser i kombination, identifiering av allergener för över 100 allergener och mer. Denna approach tillåter hög flexibilitet och anpassning i våra lösningar och gör matdata både tillgänglig och användbar.

Vi har till och med utvecklat en unik metod för att automatisera CO2-beräkningar.

FoodFacts ingrediensdatabas

Varje produkt på FoodFacts-plattformen är indexerad ned till ingrediensnivå, och vår ingrediensdatabas innehåller information om alla ingredienser som återfinns i svenska livsmedelsprodukter och inkluderar omfattande kategoriseringar och detaljer för varje ingrediens. Att ha all produktinformation ned till ingrediensnivå gör det möjligt för FoodFacts att automatisera livsstils- och näringsmärkning.

Vår databas är byggd baserat på Livsmedelsverkets (Den svenska livsmedelsverket) sökindex i Livsmedelsdatabasen (Livsmedelsdatabasen) och inkluderar data om näringsvärden hämtade från både nationella och internationella myndigheter som EFSA och FDA. Vi har registrerat över 7500 ingredienser, varav 3000 är primära ingredienser.

Våra datakällor

Vår plattform innehåller datakällor som standardindustridata från GS1 Sverige/Validoo, offentlig data från svenska organisationer som Livsmedelsverket och RISE, ideella organisationer som Fairtrade och KRAV, och internationella offentliga databaser som Agribalyse.

Automatiska beräkningar

Vi automatiserar beräkningar såsom Nutri-Score, NOVA-poäng eller ens kundspecifika produktpoäng. Vår nya CO2-kalkylator bygger på FoodFacts egna algoritmer som strukturerar ingredienslistor och uppskattar ingrediensvolymer.

För att utveckla vetenskapligt baserade hypoteser för koldioxidavtrycksberäkningar har FoodFacts samarbetat med experter från Stockholm Resilience Centre. Dessutom har vi samarbetat med RISE genom RISE klimatdatabas för mat och även inkluderat data från andra internationella källor.

Att berika data med tredjeparts certifieringar

Vår portal för tredjepartscertifieringar gör det möjligt för organisationer som KRAV och Fairtrade att lägga in faktainformation om sina certifieringar, vilket säkerställer att korrekt information kommuniceras direkt till konsumenter.

Vår molnbaserade B2B-plattform

Vår molnbaserade B2B-plattform är en omfattande samling databaser, datahanteringsalgoritmer och användarverktyg som samarbetar sömlöst för att tillhandahålla pålitliga och omfattande data.

Vi erbjuder marknadsledande djup inspektion av produktkomposition som inkluderar identifiering av ingredienser, distribution av ingredienser, ursprung och certifieringar.

Vår databas innehåller information om över 235 000 produkter i Sverige, över 25 000 produkter som är fullt indexerade och godkända av vårt datateam.

Databasen är tillgänglig via API och användargränssnitt och uppdateras dagligen.

Totalt antal produkter i vår databas*

0+
0+

*vår databas uppdateras dagligen med de senaste produktlanseringarna

Vårt tillvägagångssätt för datakvalitet

På FoodFacts ser vi till att datakvaliteten upprätthålls genom en kombination av manuell och algoritmisk datahantering, expertkonsultationer inom olika områden såsom nutrition och beräkning av koldioxidavtryck.

Vårt team för datakvalitet säkerställer inte bara att algoritmer fungerar korrekt, utan lägger också regelbundet till nya ingredienser i vår databas. Vårt nätverk av experter och forskare, inklusive vårt vetenskapliga rådgivande organ, granskar forskningen som används i vår plattform.

Vårt åtagande att tillhandahålla högkvalitativ data utmärker oss i branschen.

Håll dig uppdaterad

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med det senaste eller anslut till oss på LinkedIn.

FoodFacts Sverige AB

Norrsken House

Birger Jarlsgatan 57C

113 56 Stockholm

Org. nr.559054-2295

Copyright © FoodFacts 2023

Håll dig uppdaterad

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med det senaste eller anslut till oss på LinkedIn.

FoodFacts Sverige AB

Norrsken House

Birger Jarlsgatan 57C

113 56 Stockholm

Org. nr.559054-2295

Copyright © FoodFacts 2023